Meteen naar de inhoud

Triskell.bzt is een kleinschalig familiebedrijfje in meditatieaccessoires en inspirerende teksten/spellen. Vanuit onze bedrijfsfilosofie werken wij zo natuurlijkvriendelijk mogelijk. Dat betekent dat onze producten duurzaam worden geproduceerd en wij bij voorkeur werken met biologische producten. Dit doen wij uit liefde voor de natuur en in verzet tegen de wegwerpmaatschappij. Onze meditatieaccessoires bestaan voor 90% tot 98% uit hergebruikte materialen.

Onze meditatiekussentjes zijn gevuld met 100% biologisch verbouwde boekweitkaf van de Nieuwe Band. De buitenhoesjes bestaan uit verschillende kleuren, patronen en materialen. Ze zijn tevens apart verkrijgbaar. Onze zabutons zijn verschillend gevuld. Altijd met hergebruikt materiaal (eendendons; polyester; polyether). Onze dekkussentjes voor op houten meditatiebankjes zijn gevuld met 100% pure, hergebruikte wol. Zoals passend binnen onze bedrijfsfilosofie werken wij voor onze meditatiebankjes alleen met ‘oud hout’. Sommige bankjes zijn bovendien afgelakt met lak op waterbasis.

Alle door ons hergebruikte stoffen zijn intensief biologisch gereinigd voor hergebruik.

Onze inspirerende teksten en spellen zijn gemaakt van papier dat gemaakt is van pulp van de resten van de katoenoogst (afkomstig van Bureaubewust uit Utrecht). De houdertjes zijn van hergebruikt materiaal.

Triskell (grieks voor ‘drie benen) is een symbool wat in verschillende culturen voorkomt. Het representeert de idee van het heilige als drie complementaire aspecten.

De Keltische uitvoeringen van Triskell zijn het meest bekend. In de Keltische culturen – te vinden in Bretagne, Engeland, Schotland, Wales, Ierland en Spanje – symboliseert Triskell de drie natuurkrachten water-vuur-aarde.

Triskell is tevens de naam van het huis waar het idee en de eerste bankjes van Triskell.bzt ontstonden